Το Athens School είναι μία κοινωνική συνεταιριστική δομή εκπαίδευσης και έρευνας που έχει σκοπό να προωθήσει την ισότιμη και αυτόνομη σπουδή και έρευνα των πεδίων της θεωρίας, της τέχνης και της τεχνικής. Προκρίνει ως ορίζοντα τα προτάγματα της άμεσης δημοκρατίας και της αυτονομίας σύμφωνα με τη σκέψη του Κορνήλιου Καστοριάδη και των πολιτικών θεωρητικών της κοινωνικής οικολογίας και του ριζοσπαστικού μετασχηματισμού.

dadan1.jpg
 

Δραστηριότητες

Το Athens School συντονίζει την παράδοση σεμιναρίων στα αντίστοιχα πεδία με συγκεκριμένα προγράμματα διδασκαλίας επί θεματικών που προτείνουν οι διδάσκοντες, την έκδοση μονογραφιών και ερευνητικών εργασιών, τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, επιστημονικών ημερίδων, θεωρητικών συνεδρίων και εκπαιδευτικών εκδρομών και την εκπόνηση ερευνητικών διεπιστημονικών προγραμμάτων με συνεργασία των διδασκόντων και των διδασκομένων. Υπεύθυνοι διδασκαλίας είναι άνθρωποι με εγνωσμένη πείρα και γνώση του αντικειμένου τους, που οργανώνουν τα αντίστοιχα σεμινάρια και τις περαιτέρω εκδηλώσεις.

Το Athens School δημιουργεί αποθετήρια γνώσης με αρχειοθέτηση των σεμιναρίων και των εκδηλώσεων και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα πεδίο ελεύθερης κριτικής, μάθησης και έρευνας.

Τα σεμινάρια του Athens School παραδίδονται και δια ζώσης, με φυσική παρουσία στην έδρα μας, και εξ αποστάσεως διαδικτυακά (online), έπειτα από συνεννόηση με τη Γραμματεία.

Ισόγειο εργαστήρι
Ισόγειο εργαστήρι

press to zoom
Αίθουσα σεμιναρίων
Αίθουσα σεμιναρίων

press to zoom
Αίθουσα συζητήσεων
Αίθουσα συζητήσεων

press to zoom
Ισόγειο εργαστήρι
Ισόγειο εργαστήρι

press to zoom
 

Τμήματα

 
14.jpg

Τέχνη και Τεχνική 

Στο AthensWoodSchool μαθαίνουμε την υπό εξαφάνιση παραδοσιακή ξυλουργική. Εκπαιδευόμαστε στα βασικά εργαλεία αυτής της τέχνης όπως είναι το πριόνι, η πλάνη, το σκαρπέλο και ενίοτε το σκεπάρνι. Η γνώση των βασικών εργαλείων μαζί με τη γνώση των τεχνικών ξυλουργικών εφαρμογών αποτελούν την ουσία της ξυλουργικής τέχνης. Μέσα από απλές αλλά και περίπλοκες κατασκευές μυούμαστε κατά κάποιο τρόπο σε μια πανάρχαιη κουλτούρα τεχνικής.

Επιθυμούμε να εντάξουμε εκ νέου την παραδοσιακή ξυλουργική στη σύγχρονη αρχιτεκτονική αλλά και στην κατασκευαστική μας καθημερινότητα. Θα θέλαμε να συμβάλλουμε στον περιορισμό της ενεργοβόρου και ρυπογόνου κατασκευαστικής πρακτικής που κυριαρχεί αλλά και στην ένταξη μιας χρήσιμης παραδοσιακής τέχνης στην πολυπλοκότητα των σημερινών καιρών.

11.jpg

Θεωρία και Επιστήμη

Στο Athens School παραδίδονται σεμινάρια Πολιτικής Θεωρίας, Φιλοσοφίας, Ψυχοθεραπείας, με επίκεντρο τον κριτικό αναστοχασμό, τον διάλογο και την ελεύθερη γνώση. Κάθε διδάσκουσα ή διδάσκων καταθέτει πρόγραμμα διδασκαλίας στα τέλη κάθε εξαμήνου (Δεκέμβριος – Ιούνιος). Τα προγράμματα διδασκαλίας εγκρίνονται από τους ήδη διδάσκοντες κάθε τμήματος και αναρτώνται στο πρόγραμμα σπουδών.

Δηλώσεις συμμετοχής

Τα σεμινάρια του εαρινού εξαμήνου αρχίζουν από τα μέσα Φεβρουαρίου. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων.

Για σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία μέσω e-mail. 

τηλ: +36946952259

e-mail: athenschool2017@gmail.com